Головна » Статті » Мої статті |
ЧОМУ ВАМ ТРЕБА ЇСТИ МЕНШЕ СОЛІНадмірне споживання солі – понад 5 г на добу – асоційоване із збільшенням ризику серцево судинних захворювань, переважно пов’язаних із високим артеріальним тиском або серцевою недостатністю. Суттєве обмеження вживання солі та продуктів із значною кількістю доданої солі допомагає ефективно лікувати патологію серцево-судинної системи та нирок.
СКІЛЬКИ СОЛІ МОЖНА ЇСТИ В ДЕНЬРекомендована денна норма споживання солі – 5 г на день. Це близько однієї чайної ложки. Рекомендуємо споживати тільки йодовану сіль, оскільки у багатьох українців зараз спостерігається помірний дефіцит йоду.
ЯК ОБМЕЖИТИ КІЛЬКІСТЬ СОЛІ В РАЦІОНІДослідження свідчать, що понад 70% солі ми споживаємо у складі технологічно-оброблених продуктів. Тобто щодня з готовою їжею ми вживаємо велику кількість солі, часто не помічаючи цього. Щоби контролювати кількість солі і зберегти своє здоров’я, по-перше, обмежте споживання таких продуктів як хліб, технологічно-оброблені м’ясні та рибні продукти, солоний сир, солоні овочі та готові соуси. По-друге, читайте етикетки продукту: якщо сіль знаходиться на початку списку інгредієнтів, то це означає її надмірний вміст. Радимо не їсти такі продукти. По-третє, контролюйте кількість солі у процесі приготування страв. Це передусім стосується домашніх соусів, консервації тощо, а традиційні продукти з високим вмістом солі максимально замінюйте альтернативними, більш корисними продуктами. | |
Переглядів: 239 | |
Всього коментарів: 0 | |
Категорії розділу | |
---|---|
|
Вхід на сайт |
---|
Пошук |
---|
Наше опитування |
---|
Друзі сайту |
---|
![]() ![]() ![]() |
Статистика |
---|
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |