Головна » Статті » Мої статті |
Максимально корисні яблука - це свіжі ретельно помиті яблука зі шкіркою. Саме в шкірці багато клітковини та поліфенолів. І не варто боятися пестицидів — на яблуках вже не самі пестициди, а їхні залишки, бо пестициди швидко руйнуються на сонці. Цього достатньо, щоби зменшити їх кількість.
Яблука містять пектин — розчинну клітковинуВ одному яблуку середнього розміру міститься п’ята частина денної норми клітковини . Бактерії, що живуть в нашому кишківнику, утворюють з клітковини жирні кислоти з коротким ланцюгом та незамінні амінокислоти, що нам необхідні. Щодо вітаміну C, то їх в одному яблуку не так багато — десята частина денної норми. Яблучна яскрава шкірка — це джерело флавоноїдів, сполук, які мають антиоксидантну діюДослідження показали, що споживання яблук та інших яскравих продуктів на чверть знижує ризик раку підшлункової залози . Окрім цього метааналіз про споживання яблук та ризику різних видів раку показав, що яблука допомагають знизити ризики раку легень, а також колоректального раку, молочної залози та шлунково-кишкового тракту . Яблука зменшують прояви астми і хвороби АльцгеймераПоліфеноли яблук зменшують прояви астми, хвороби Альцгеймера, а клітковина стає на заваді атеросклерозу і запобігає коливанню рівня цукру. Яблука в раціоні щодня зменшує ризики появи діабету 2 типуВ одному 9-річному дослідженні було виявлено, що споживання одного або кількох яблук на день зменшувало ці ризики на 28%, у порівнянні з людьми, які не вживали яблук взагалі. Яблука допомагають берегти здоров’я серця та судинДо прикладу, регулярне споживання свіжих яблук сприяє зниженню рівня тригліцеридів і ліпопротеїнів низької щільності (“поганого” холестерину), але не яблучного соку. Зокрема споживання яблук зменшує ризики інсульту. Яблука запобігають переїданню та допомагають тримати в нормі вагуКлітковина в них зберігає тривалий ефект насичення. Водночас дослідники виявили, що регулярне споживання багатих на клітковину та з низьким глікемічним індексом фруктів, особливо яблук, пов'язано з найменшою часткою збільшення ваги з часом. | |
Переглядів: 244 | |
Всього коментарів: 0 | |
Категорії розділу | |
---|---|
|
Вхід на сайт |
---|
Пошук |
---|
Наше опитування |
---|
Друзі сайту |
---|
![]() ![]() ![]() |
Статистика |
---|
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |